DOLAR 27,2665 0.21%
EURO 28,9499 0.35%
STERLIN 33,2639 0.04%
ALTIN 1.672,26-0,22
BIST 8.308,550,04%
BITCOIN 7143160,60%
İstanbul
26°

AZ BULUTLU

16:23

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

  • Haber Tescil
  • Ekonomi
  • Borsa
  • Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içecekler için KDV düzenlemesi: 1 Mayıs'tan itibaren uygulanacak | Ekonomi Haberleri

Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içecekler için KDV düzenlemesi: 1 Mayıs'tan itibaren uygulanacak | Ekonomi Haberleri

ABONE OL
Nisan 27, 2024 05:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliği’nde yer alan ibarelerde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; yiyecek- içecek satışı yapan işletmelerde geçerli olan yüzde 8 KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20’ye yükseltildi.Yapılacak değişikliğe göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 26 Nisan 2014 Tarihli Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği’nde yer alan, ‘yüzde 8’ ibareleri ‘yüzde 10’, ‘yüzde 18’ ibareleri ise ‘yüzde 20’ olarak düzenlenecek.Düzenlemeyle birlikte; kafe, lokanta, pastane gibi işletmeler kendilerinin hazırlayıp sundukları ve dışarıdan temin edilen ürünler için KDV oranı yüzde 10 olarak hesaplanacak. Aynı zamanda, internet üzerinden, telefonla ya da gel- al gibi yöntemlerle yapılan satışlarda da aynı KDV oranı uygulanacak. Ayrıca; yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmelerin, iş yeri ruhsatı olmadan müşterilerine masa, oturma yeri, tezgah gibi alanlarda hizmet sunmaları durumunda, bu alanlarda gerçekleştirdikleri satışlar da ilgili kapsamda değerlendirilecek. Tebliğin, 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe gireceği ve hükümlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yürütüleceği Resmi Gazete’de belirtildi.Mevsimlik tarım işçileri için beş önemli adım: Çalışma koşulları iyileştirilecekÇalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelge kapsamında, mevsimlik tarım işçileri ve aileleri için geçici yerleşim alanları oluşturulacak ve bu alanlarda eğitim, sağlık, ulaşım ve sosyal hizmetler sunulacak. ABD’de 2024’ün ilk iflası: Republic First Bank kapılarını kapattı ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Philadelphia merkezli Republic First Bank’ın kapatıldığını ve Fulton Bank’a satıldığını duyurdu. Republic First Bank’ın iflası bu yıl ABD’deki ilk banka iflası olduIBAN’ını kiralayana hapis cezasıTicaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı. IBAN’ın başka kişilere menfaat amaçlı kullandırılmasının suç olduğu uyarısında bulunan bakanlık, bu durumun 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına neden olabileceğini belirtti.Elektrikli olmazsa hibrit oto verelimBinden fazla otomobilin sergilendiği 300’e yakın hibrit ve elektrikli otomobilin tanıtıldığı 18. Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı’nda 117 dünya prömiyeri gerçekleşti. Dünya pazarlarına elektrikli otomobillerle girmeye çalışan Çinli üreticiler, konulan engelleri ise hibritlerle aşacak.Trabzon Port en iyi işverenler arasındaGlobalde 20 binin üzerinde organizasyonun nabzını tutan Great Place To Work (GPTW), geçtiğimiz gün İstanbul’da düzenlediği bir organizasyonla 2024’te Türkiye’de ‘Yılın En İyi İşverenleri Listesi’ni açıkladı. Albayrak Grubu şirketlerinden Trabzon Port, ‘10-49 çalışan’ kategorisinde ‘Türkiye’nin En İyi İşvereni’ seçildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.