İsrail hava kuvvetleri Gazze’yi vuruyor kara kuvvetleri ise Refah işgaline hazırlanıyor

İsrail Hava Kuvvetleri Çarşamba günü Gazze Şeridi'ndeki hedeflere 50'den fazla saldırı gerçekleştirdi ; askeri yetkililer, kuvvetlerinin Refah'a yönelik kara saldırısına "tamamen hazır" olduğunu yineledi.

ABONE OL
Nisan 25, 2024 17:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Hava Kuvvetleri Çarşamba günü Gazze Şeridi’ndeki hedeflere 50’den fazla saldırı gerçekleştird ; askeri yetkililer ise kuvvetlerinin Refah’a yönelik kara saldırısına “tamamen hazır” olduğunu yineledi.NETANYAHU’NUN ONAYI İLE BAŞLAYACAKSavaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) en son güncellemesine göre İsrailli yetkililer, Refah işgal emrinin yalnızca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “onayına” ihtiyacı olduğunu söyledi.SAVAŞ KABİNESİ BUGÜN TOPLANIYORİsrail savaş kabinesi, bu öğleden sonra yapılacak genişletilmiş güvenlik kabinesi toplantısı öncesinde Tel Aviv’deki Kirya askeri karargahında toplanıyor.ABD merkezli savunma düşünce kuruluşlarının raporuna göre, yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin barındığı Refah’tan sivillerin tahliyesine ilişkin bir planın Netanyahu’nun masasında olduğu söyleniyor. Refah’a kara harekâtı için herhangi bir zaman çizelgesi verilmese de tahliye operasyonunun yaklaşık bir ay sürmesi bekleniyor. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.