DOLAR 27,2665 0.21%
EURO 28,9499 0.35%
STERLIN 33,2639 0.04%
ALTIN 1.672,26-0,22
BIST 8.308,550,04%
BITCOIN 7143160,60%
İstanbul
26°

AZ BULUTLU

16:23

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İstanbul alarmda, İmamoğlu yine ortada yok

İstanbul alarmda, İmamoğlu yine ortada yok

Meteoroloji ve AFAD’ın uyarıları sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptığı İstanbul’da son 48 saatte bütün merkezler alarma geçerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun AKOM’a uğramadığı öğrenildi. Vali Gül ise sahada vazife başında.

ABONE OL
Kasım 20, 2023 05:30
İstanbul alarmda, İmamoğlu yine ortada yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul'da yılın ilk karı yağdı! Vali Gül saat vererek yeni uyarı yaptıGALERİNİN DEVAMI HABER7Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün soğuk ve yağışlı havanın sıcaklığı 10 derece birden düşüreceğini açıklamasının ardından yurdun büyük kesiminde teyakkuza geçildi.AFAD’ın “turuncu” uyarı koduyla uyarı yaptığı iller arasında yer alan İstanbul’da; su baskını, sel, yıldırım, heyelan, dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, buzlanma, don hadiseleri gibi olumsuzluklara karşı acil hatırlatmalarda bulunuldu.İstanbul Valiliği, cumartesi sabah saatlerinden pazar günün kadar çok kuvvetli sağanak yağış konusunda su baskınlarına karşı tedbir çağrısı yaptı.Fırtına nedeniyle birçok deniz seferi iptal edildi. THY, 40 seferinin karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu.Tarihi derecede karayel fırtınasının beklendiği, yağış nedeniyle birçok noktada su baskınlarının yaşandığı İstanbul’da bütün gözler İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi.NE SAHADA NE AKOM’DA… YİNE SOSYAL MEDYADAİstanbul’un yaşadığı felaketlerde ya şehir dışında tatilde, ya da restorantta yemek keyfinde olduğu yönünde eleştirilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirdeki fırtına alarmı konusunda da işinin başında değil.İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) yürütülen çalışmaların başına geçmesi beklenen Başkan İmamoğlu, 2 gündür ortalıkta yok.Şehrin birçok noktasında altyapı yetersizliği nedeniyle birçok ilçede yaşanan su baskınları da İmamoğlu’nun ilgi alanına girmedi.Önceki gün oyuncu Metin Uca’nın konser salonundaki cenaze merasimine katılarak konuşma yapan Ekrem İmamoğlu, esas vazifesiyle ilgili hiçbir temasta bulunmadı.AKOM’a uğramayan İmamoğlu, konuya ilişkin sosyal medya paylaşımları yapmakla yetindi.İmamoğlu, alınan rutin tedbirlere ilişkin 18 Kasım’da saat 20:46’da, 19 Kasım’da 11:55’te iki paylaşım yaptı. Sahadaki ekiplerin çalışmalarını içeren görseller paylaşan İmamoğlu, “Sağanak yağış ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuz durumlara karşı dün geceden beri görev yapan ekiplerimize teşekkürler. İstanbul genelinde tüm noktalara hızlı müdahale edildi ve ciddi hiçbir sorun yaşanmadı. Yağışın düzenliliği de barajlarımızı doldurmaya başladı.” dedi.CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “sorun yaşanmadı” ifadesi tepki topladı.Kadıköy Bağdat Caddesi’nde alt geçitin su bastığı, otomobillerin yolda kaldığına ilişkin görüntüler paylaşan vatandaşlar, İmamoğlu’na tepki paylaşımları gerçekleştirdi.İMAMOĞLU UYUDU, VALİ KOŞTUİstanbul Valisi Davut Gül, sağanaktan etkilenen Şile ilçesindeki Kumbaba mahallesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Esnaf ve vatandaşlarla görüşen Vali Gül, geçmiş olsun temennilerini ilettikten sonra yetkililerden zarar tespit çalışmaları hakkında bilgi aldı.KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.