DOLAR 27,2665 0.21%
EURO 28,9499 0.35%
STERLIN 33,2639 0.04%
ALTIN 1.672,26-0,22
BIST 8.308,550,04%
BITCOIN 7143160,60%
İstanbul
26°

AZ BULUTLU

16:23

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İstanbul için sağanak uyarısı! Meteoroloji ve AKOM’dan peş peşe açıklama

İstanbul için sağanak uyarısı! Meteoroloji ve AKOM’dan peş peşe açıklama

Son dakika gelişmesi: Barajlardaki kuraklığın tehlikeli seviyelere indiği İstanbul'da bu geceden itibaren yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Yağmur geçişlerinin ise hafta boyunca aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

ABONE OL
Eylül 27, 2023 19:30
İstanbul için sağanak uyarısı! Meteoroloji ve AKOM’dan peş peşe açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yılların en kurak yaz ayını geride bırakan İstanbul’da barajlardaki su oranlarının da düşmesiyle birlikte yağmur haberini bekler oldu. İstanbul Afet ve Koordinasyon Merkezi’nden gelen son dakika açıklamasına göre İstanbul’da yağmur görülecek.GECE SAATLERİNDE BAŞLAYACAKİBB AKOM’den yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden sonra Anadolu yakası ağırlıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı bugün 27 derece civarında seyredecek.BİR HAFTA BOYUNCA ARALIKLI YAĞMUR GEÇİŞLERİ VARÖte yandan, İstanbul’da bu hafta boyunca çoğunlukla bulutlu bir gökyüzünün hâkim olması, aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması öngörülüyor. Bulutlu bir gökyüzü ve rüzgarın kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (20-50km/s) esmesi beklenirken, rüzgârlar nedeniyle yarından itibaren sıcaklıkların 23-25 derece aralığında mevsim normalleri civarı ve altında seyredeceği tahmin ediliyor. SEL VE TAŞKINLARA DİKKAT!Sel ve taşkın uyarısında bulunulan açıklamada, “Sonbahar mevsiminde kara ile deniz suyu sıcaklık farkı nedeniyle yağışın şiddeti ve miktarı sel veya taşkınlara sebep olabiliyor” denildi.METEOROLOJİ 5 GÜNLÜK HARİTAYI PAYLAŞTIHava sıcaklıklarının yağışla birlikte Perşembe gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak azalacağı tahmin ediliyor.BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDEİstanbul’u besleyen barajların doluluk oranları son yılların en düşük seviyesine geriledi. İSKİ’nin paylaştığı verilere göre bu oran yüzde 22,68 olarak görülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.